نكاتي در مورد تميز نمودن ديزل ژنراتور وجود دارد كه بايد همواره مورد توجه قرار گيرد :
قبل از شروع به تميز نمودن ژنراتور ، بايد قطعاتي كه قابل جدا شدن هستند را از ژنراتور جدا كرد تا قسمت هايي كه بايد تميز شوند در دسترس قرار بگيرند(در پوش هاي دو طرف ، ياتاق ها ، صفحات ياتاقان ها ، روتور ديزل ژنراتور و غيره ) اجزايي كه داراي فولاد مي باشند (غير مغناطيس و مقاوم در برابر خوردگي )در مقابل مواد هالوژن دار داراي حساسيت بوده و در حين كار ممكن است شكسته شده و باعث خسارات هنگفتي بشوند . در نتيجه بايد در شستشوي ديزل ژنراتور از مواد هالوژن دار استفاده نگردد .
بسياري از موارد فوق در دفترچه هايي كه در زمان فروش ديزل ژنراتور به مصرف كننده ها داده شده است را توضيح ميدهند
قبل از تميز نمودن ديزل ژنراتور بايد ذغال ها را خارج نمود و همچنين ذغال ها نبايد با مواد شوينده يا بخار ان ها الوده شوند . قبل از انكه سيم پيچ هاي استاتور تميز شوند بايد مقاومت عايقي شينه هاي ژنراتور اندازه گيري شود .
براي تميز نمودن ديزل ژنراتور در مرحله اول بايد به طريق مكانيكي مواد الوده كننده را از روي كويل هاي استاتور و سطح هسته جدا نمود. براي اين كار مي توان از ابزارهايي نظير جارو برقي و يا برس هاي پلاستيكي و يا مشابه ان ها استفاده كرد . در حالتي كه از جارو برقي براي تميز كردن ژنراتور استفاده شود بايد دقت كرد كه جاروبرقي داراي قدرت كشندگي متوسط و لوله سر ان پلاستيكي و يا از جنس كائوچو باشد.
سرويس و نگهداري ديزل ژنراتور نيز يكي از مهم ترين كارهايي كه بايد به ان توجه كرد تا بتوان از ديزل ژنراتور حداكثر استفاده را نمود لذا بايد چند نكته توجه كرد : محل هاي مخصوص ژنراتور را بايد طبق برنامه زمان بندي شده و بر طبق دستور العمل كارخانه سازنده ان گريس كاري كرد و همچنين بايد به صورت منظم و دقيق به بازديد از تنظيم كشش تسمه هاي ديزل ژنراتور پرداخت.
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۶ مهر ۱۳۹۴ساعت:
۰۵:۰۹:۴۱ توسط:ماهان وب موضوع:
موتور ژنراتور ماشين الكتريكي است كه به صورت توليد كننده برق مطرح مي باشد و نيروي مكانيكي را به نيروي الكتريكي تبديل مي كند و از دو جزء موتور و ژنراتور درست شده است. موتور تامين كننده نيروي مكانيكي مورد نياز بوده و ژنراتور وظيفه دارد انرژي مكانيكي را به انرژي الكتريكي را تبديل كند. موتور ژنراتورها (موتور برق) از نظر سوخت موتور شامل : بنزيني، ديزلي (گازوئيل سوز) و گازسوز تقسيم مي شوند.
ديزل ژنزاتور ها به دو بخش اصلي يكي ژنراتور الكتريكي و ديگري موتور ديزلي، تقسيم مي شود. اما اجزاي ديگري نيز دارد كه ديزل ژنراتور نمي تواند بدون آنها كار كند. اين اجزا در زير بيان شده اند :
1 - موتور : جز اجزاي اصلي ديزل ژنزاتور
است كه توان مكانيكي مورد نياز ژنراتور
براي حركت را تامين مي كند.
2 - ژنراتور : وظيفه اين توليد توان الكتريكي ديزل ژنراتور است و انرژي اوليه خود را از موتور مي گيرد و تبديل به برق مي كند.
3 - مخزن سوخت ژنراتور: سوخت ژنراتور در اين قسمت قرار دارد و حجم آن بر حسب نوع دستگاه ديزل ژنزاتور متغير است.
4 - رگولاتور ولتاژ: ولتاژ خروجي را تنظيم مي كند.
5 - سيستم خنك كننده: اين قسمت وظيفه دارد اجزاي ولتاژ ديزل ژنزاتور نياز به خنك كردن مداوم دارند را خنك كند.
6 - سيستم روغن ژنراتور : قسمت هاي ديزل ژنراتور براي اينكه بتوانند به راحتي كار كنند و در محور خود حركت داشته باشند تا كمترين فشار به موتور وارد شود نياز به روغن كاري مداوم و روزانه دارند.
7 - شارژر باتري: باتري ژنراتور را شارژ ميكند.
8 - سيستم كنترل: كنترل اجزاي دستگاه ژنراتور را بر عهده دارد.
9 - سكوي اتصال: تمامي اجزاي دستگاه ژنراتور براي اينكه بخواهند به ديگر متصل باشند نياز به اين سكو دارند
10- سيستم خروج دود ژنراتور : وظيفه دارد دودهاي سمي توليد شده توسط ديزل ژنراتور را بيرون دستگاه ببرد.
كاربرد ژنراتورها :
در جاهاي كه برق شهري در دسترس نيست و يا هزينه بردار است و يا در شرايطي كه نياز به برق اضطراري داريم مي توان ازديزل ژنزاتور استفاده كرد . به عنوان مثال :
ساختمان هاي مسكوني مجهز به آسانسور -
بيمارستان ها و مراكز بهداشتي با توجه به نوع فعاليت -
- سردخانه هاي بزرگ
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۶ مهر ۱۳۹۴ساعت:
۰۵:۰۹:۰۱ توسط:ماهان وب موضوع:
سلام به همه اعضاي وبسايت ايندوكوب ؛ شركت فارسيان ، با مأموريت تامين و خدمات پس از فروش تجهيزات برق صنعتي ايندوكوپ قصد دارد تا شما را با مكانيزم كار كرد يكي از مهمترين اختراعات حوزه الكترونيك يعني فيوز مينياتوري آشنا كند تا شايد كمكي در افزايش بار اطلاعاتي كاربران عزيز وبسايت ايندوكوپ داشته باشد .
فيوز مينياتوري يا كليد مينياتوري كه به اختصارMCB ناميده شده، در مقابل اتصال كوتاه و اضافه بار از تجهيزات الكتريكي صنعتي و خانگي حفاظت ميكند .
بايدگفت فيوز يك وسيله حفاظتي مي باشد كه در مدارها و تجهيزات الكتريكي به كار مي رود تا در زمان هايي كه بيش از حد انتظار جرياني از وسيله اي رد مي شود مدار قطع شده، تا ديگر وسايل صدمه اي نبينند .
فيوز مينياتوري براي كاركرد خود از دو راه استفاده مي كند : كاركرد مغناطيسي براي حفاظت از اتصال كوتاه و كاركرد بيمتالي براي حفاظت از اضافه بار .
به صورت ديگر ، در فيوز يا كليد مينياتور تشخيص دادن جريان اضافه به عهده فلز بيمتال است كه بيش از جريان نامي از طريق عبور جريان مدت دار گرم مي شود و باعث عمل كنتاكت فيوز مينياتوري بر اثر خم شدن مي شود و مدار را قطع خواهد كرد .
همچنين جريان اتصال كوتاه بوسيله سيم پيچ كه داراي تعداد قطر زياد و دور كم است به طورمغناطيسي تشخيص داده ميشود و فيوز مينياتوري كار مي كند .
فيوز مينياتوري از نظر كاربردي به تيپهاي B روشنايي ، C موتوري ، D ترانسفورماتوري ، Kقدرت ، Z بسيار حساس طبقه بندي مي شود :
فيوز مينياتوري نوع B روشنايي
فيوز مينياتوري نوع C موتوري
فيوز مينياتوري نوع D ترانسفورماتوري
فيوز مينياتوري نوع K قدرت
فيوز مينياتوري نوع Z بسيار حساس
اميدوارم اين مطلب مورد توجه شما عزيزان واقع شده باشد . لازم به ذكر است كه اين مژده را به شما عزيزان بدهيم كه از اين پس ميتوانيد مطالبي پيرامون حوزه الكترونيك را در وبسايت ايندوكوپ مطالعه نماييد .
همچنين در در ادامه همين پست شما را دعوت ميكنيم تا از پست مربوط به " كليد محافظ جان " اين وبسايت بازديد به عمل آوريد .
موفق و سربلند باشيد .
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۶ مهر ۱۳۹۴ساعت:
۰۵:۰۸:۲۰ توسط:ماهان وب موضوع:
كليد محافظ جان كه به اختصار RCCB خوانده مي شود ، در زماني كه جريان نشت اتفاق مي افتد در سيستم هاي الكتريكي خانگي يا صنعتي باعث قطع جريان برق است و از ايجاد خطرات احتمالي جلوگيري مي شود .
با چيدمان و انتخاب درست قسمتهاي مختلف سيستم حفاظتي و استفاده كردن از كليد محافظ جان مي توان از وقوع يافتن حوادث آتش سوزي و برق گرفتگي جلوگيري نمود .
روند كاركرد كليد محافظ جان ، محاسبه كردن اختلاف جريان رفت و برگشتي در مدار مي باشد كه اگر اين اختلاف از حد مشخصي بگذرد ، نشان مي دهد جريان نشتي در مدار به وقوع پيوسته و فورا فرمان قطع به وسيله كليد محافظ جان صادر مي گردد .
عدم رعايت مسائل ايمني در استفاده از انرژي برق، از مهمترين عوامل در ايجاد صدمات و تلفات جاني، خسارات مالي به ويژه در منازل ، ادارات ، مجتمع هاي تجاري و صنعتي است . براي محافظت از جان اشخاص در مقابل خطرات برقي و جلوگيري از آتش سوزي، بايد از كليد محافظ جان استفاده شود .
اين كليد محافظ جان كه به دو نوع صنعتي و خانگي تقسيم بندي مي شود ، غير از حفاظت اشخاص در مقابل تماس برق ، در محافظت از دستگاه ها و تجهيزات صنعتي نيز توسط جلوگيري از نشتي جريان ،تاثيرگذار است .
با دقت به اين موضوع كه يك جريان نيم آمپري مي تواند موجب ايجاد آتش سوزي شود ، كليد محافظ جان با تشخيص دادن جريان نشتي و قطع جريان ورودي ، مانع از بروز آتش سوزي مي شود . و نيز از آن رو كه وجود داشتن جريان نشتي در بدنه وسائل برقي و يا سيم كشي بنا ، اين جريان با گذشت زمان بيشتر مي شود و امكان سوختن وسايل برقي و سيستم سيم كشي بنا را ايجاد مي كند بنابراين استفاده از كليدهاي محافظ جان ، با توجه به كم شدن مقدار هدر رفتن برق مصرفي و انرژي الكتريكي ، صرفه جويي و محافظت از ثروت ملي را نيز شامل مي شود.
اميدوارم كه از اين مطلب استفاده كرده باشيد ، همچنين شما كاربر گرامي ميتوانيد پست مربوط به " فيوز مينياتوري " را از وبسايت ايندوكوپ مطالعه فرماييد .
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۶ مهر ۱۳۹۴ساعت:
۰۵:۰۷:۴۷ توسط:ماهان وب موضوع:
فيوز مينياتوري نوعي از فيوزند كه قادرند مدارات را در برابر جريان اتصال كوتاه و جريان اضافه بار حفاظت كنند. فيوز مينياتوري از2 روش براي كاركرد خود استفاده ميكند , تشخيص جريان اتصال كوتاه توسط سيم پيچ داراي دورهاي كم و قطر زياد است .
فيوز مينياتوري بر اساس نوع كاربرد به 2 دسته تند كار و كند كار تبديل شده اند . فيوز مينياتوري تند كار براي مدارهاي روشنايي غير موتوري و فيوز مينياتوري كند كار براي مدارهاي موتوري مورد استفاده قرار مي گيرند .
بايد بدانيد كه تمام فيوز مينياتوري از2 سيستم قطع تشكيل شده:
1) سيستم قطع مغناطيسي كه در اثر بالا رفتن ناگهاني جريان الكتريكي، موجب بالا رفتن ميدان مغناطيسي سيم پيچ مسي در داخل كليد شود و اين ميدان ضامن را تحريك كند و كليد محافظ جان قطع شود اين عملكرد تنها در اتصال هاي كوتاه كاربرد دارد. سيستم دوم ، سيستم بي متال مي باشد كه با زياد شدن بار فيوز مينياتوري يا به عبارتي زياد شدن به مرور و آرام جريان ( OVER LOAD ) موجب گرم شدن تكه فلزي بي متال شود و در آخر انحنايي در تك فلز ايجاد شودو ضامن را تحريك كند كه در اين صورت نيز فيوز مينياتوري قطع مي شود. كارخانه هاي ساخت فيوز مينياتوري ، اين عملكرد كليد را در آزمايشگاههاي خود بررسي مي كندو رفتار كليد محافظ جان و فيوز مينياتوري را با دقت در متريال استفاده شده در آنها كه عبارت است از: قطر سيم پيچ داخل كليد مينياتوري و تعداد دور هاي آن و همچنين ضخامت و طول و جنس قطعه بي متال، را داخل يك منحني نمايش مي دهد و در واقع منحني نشان دهنده كاركرد فيوز مينياتوري است اين منحني با محور افقي ،ضريبي از جريان نامي و محور عمودي، زمان كاركرد فيوز مينياتوري ، را نشان خواهد داد.
با دقت در حدود كاركرد فيوز مينياتوري تيپ فيوز مينياتوري تعيين ميگردد كه به طور مفيد و خلاصه عبارت است از:
تيپ كليد مورد استفاده محدوده عملكرد زمان قطع
B بار اهمي بين 3 تا 5 برابر جريان نامي بين 0.1 تا 45 ثانيه
همچنين در در ادامه همين پست شما را دعوت ميكنيم تا از پست مربوط به " كليد محافظ جان " ايندوكوپ بازديد به عمل آوريد .
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۶ مهر ۱۳۹۴ساعت:
۰۵:۰۷:۲۰ توسط:ماهان وب موضوع:
كليد محافظ جان توسط جريانهائي كه از فاز و نول ميگذرد، جريان گذري يا نشتي به زمين را تعيين مي نمايد. اين كليد محافظ جان به قدري حساس مي باشد كه قادر مي باشد جريانهاي نشتي كوچك را كه باعث كاركردفيوز مينياتوري نمي شوند،ولي قادر است براي شروع يك حادثه كافي باشند، پيدا كند. اين مدل جريان باعث قطع اين كليد محافظ جان مي شود پس در نتيجه ، باعث جداشدن منبع تغذيه مي شود.
كليد محافظ جان ، فرد را كه در برابر بين دو فاز و نول شوك زده مي شود، محافظت نمي كند. فقط او را در برابر اتصال بين فاز و زمين حفاظت مي كند.
اگر به فردي از بخشي كه نسبت به زمين برقدار مي باشد شوك الكتريكي وارد شود ، به علت جرياني كه از بدن شخص ميگذرد و به زمين ميرسد ، كليد محافظ جان در چند صدم ثانيه منبع تغذيه را قطع خواهد كرد.و نيز كليد محافظ جان ميزان جريان را كم نمي كند ، بلكه فقط زمان شوك را محدود مي كند.
سمهاي فاز و نول از ترانسفورماتور جريان مي گذرد و سيم پيچ دوم آن به يك آشكارگر الكترونيكي حساس وصل مي شود كه قادر است موجب قطع شدن يك كليد قطع كننده شود و خط 220 ولت و 50 هرتز يا 110 ولت و 60 هرتز سري باشد.
در شرايط معمول، در كليد محافظ جان در يك مصرف كننده تكفاز جريانهايي كه از سيم فاز و سيم نول مي گذرد با هم مساوي هستند و جريان كل عبور شده از ترانسفورماتور جريان برابري است و در نتيجه ، هيچگونه شار مغناطيسي در هسته به وجود نمي آيد و ولتاژ القائي Ef هم صفر است و كليد قطع نمي شود. اكنون اگر جريان خطا به صورت مستقيم از سيم فاز به زمين نشت كند، جريان خطا ايجاد مي شود، به طور مثال اگر فردي به يك ترمينال برقدار دست بزند، يا اگر دستش را داخل سرپيچ لامپي فرو ببرد و نيز حتي اگر موتوري درون آب افتد و يا عايق بين موتور و بدنه زمين شده ي آن شكسته شود . در همه اين موارد ، در كليد محافظ جان جريان كل عبوري از درون ترانسفورماتور جريان صفر نباشد و مصادف با If است. شار مغناطيسي پس در نتيجه، ولتاژ القائي Ef ايجاد مي شود و موجب قطع شدن كليد محافظ جان مي گردد.جنس هسته ترانسفورماتور در چگالي هاي شار پائين بايد به شدت نفوذپذير و حساس باشد.
كليد محافظ جان براي مصرف كنندگان 3 فاز نيز قابل استفاده مي باشد و هر 4 هادي برقدار از درون هسته ترانسفورماتور جريان مي گذرد . در هسته ترانسفورماتور هيچ جرياني القاء نمي شود و ولتاژي بر روي ثانويه ايجاد نمي شود و كليد محافظ جان قطع نمي شود.
شما مشتريان گرامي مي توانيد به سايت ايندوكوپ مراجعه و اطلاعاتي راجع به فيوز مينياتوري و ساير محصولات به دست آوريد .
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۶ مهر ۱۳۹۴ساعت:
۰۵:۰۶:۴۶ توسط:ماهان وب موضوع:
كليد محافظ جان توسط جريانهائي كه از فاز و نول ميگذرد، جريان گذري يا نشتي به زمين را تعيين مي نمايد. اين كليد محافظ جان به قدري حساس مي باشد كه قادر مي باشد جريانهاي نشتي كوچك را كه باعث كاركرد فيوز نمي شوند،ولي قادر است براي شروع يك حادثه كافي باشند، پيدا كند. اين مدل جريان باعث قطع اين كليد محافظ جان مي شود پس در نتيجه، باعث جداشدن منبع تغذيه مي شود.
كليد محافظ جان ، فرد را كه در برابر بين دو فاز و نول شوك زده مي شود، محافظت نمي كند. فقط او را در برابر اتصال بين فاز و زمين حفاظت مي كند.
اگر به فردي از بخشي كه نسبت به زمين برقدار مي باشد شوك الكتريكي وارد شود ، به علت جرياني كه از بدن شخص ميگذرد و به زمين ميرسد ، كليد محافظ جان در چند صدم ثانيه منبع تغذيه را قطع خواهد كرد.و نيز كليد محافظ جان ميزان جريان را كم نمي كند ، بلكه فقط زمان شوك را محدود مي كند.
سمهاي فاز و نول از ترانسفورماتور جريان مي گذرد و سيم پيچ دوم آن به يك آشكارگر الكترونيكي حساس وصل مي شود كه قادر است موجب قطع شدن يك كليد قطع كننده شود و خط 220 ولت و 50 هرتز يا 110 ولت و 60 هرتز سري باشد.
در شرايط معمول، در كليد محافظ جان در يك مصرف كننده تكفاز جريانهايي كه از سيم فاز و سيم نول مي گذرد با هم مساوي هستند و جريان كل عبور شده از ترانسفورماتور جريان برابري است و در نتيجه ، هيچگونه شار مغناطيسي در هسته به وجود نمي آيد و ولتاژ القائي Ef هم صفر است و كليد قطع نمي شود. اكنون اگر جريان خطا به صورت مستقيم از سيم فاز به زمين نشت كند، جريان خطا ايجاد مي شود، به طور مثال اگر فردي به يك ترمينال برقدار دست بزند، يا اگر دستش را داخل سرپيچ لامپي فرو ببرد و نيز حتي اگر موتوري درون آب افتد و يا عايق بين موتور و بدنه زمين شده ي آن شكسته شود . در همه اين موارد ، در كليد محافظ جان جريان كل عبوري از درون ترانسفورماتور جريان صفر نباشد و مصادف با If است. شار مغناطيسي پس در نتيجه، ولتاژ القائي Ef ايجاد مي شود و موجب قطع شدن كليد محافظ جان مي گردد.جنس هسته ترانسفورماتور در چگالي هاي شار پائين بايد به شدت نفوذپذير و حساس باشد.
كليد محافظ جان براي مصرف كنندگان 3 فاز نيز قابل استفاده مي باشد و هر 4 هادي برقدار از درون هسته ترانسفورماتور جريان مي گذرد . در هسته ترانسفورماتور هيچ جرياني القاء نمي شود و ولتاژي بر روي ثانويه ايجاد نمي شود و كليد محافظ جان قطع نمي شود.
در راستاي همين مطلب ؛ با مراجعه به وبسايت ايندوكوپ ميتوانيد اطلاعات جامعي پيرامون فيوز مينياتوري و كليد مينياتوري به دست آوريد .
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۶ مهر ۱۳۹۴ساعت:
۰۵:۰۶:۱۲ توسط:ماهان وب موضوع:
كليد محافظ جان نوعي كليد است كه در زمان به وقوع پيوستن جريانات نشتي در سيستم هاي الكتريكي در مصارف خانگي و يا صنعتي باعث قطع شدن جريانات الكتريسيته مي شود و باعث جلوگيري از بروز خطران و حوادث احتمالي مي شود.
اگر سيستم هاي حفاظتي به شكلي صحيح انتخاب و چيده شوند و ميتوان با استفاده از كليد محافظ جان از حوادث و اسيب هايي همچون اتش سوزي و برق گرفتگي ها جلوگيري كرد.
احتمال دارد كه شخصي به صورت تصادفي دستش با مدار الكتريسيته برخورد كند و يا احتمال دارد جريان نشتي از طريق شخصي كه با زمين تماس دارد به وجود ايد ، در اين صورت كليد محافظ جان به شكلي عمل مي كند كه قبل از اينكه بخواهد اسيبي به فرد وارد شود مدار الكتريسيته را قطع مي كند
نحوه عملكرد كليد محافظ جان به صورت حساب كردن اختلافات جريان رفت و برگشت در مدار است و اگر اين اختلافات بيش از حد استاندارد باشد ، نشان مي دهد كه وقوع جريان نشتي در مدار اتفاق افتاده است ، كه در اين صورت به سرعت دستور قطع جريان به وسيله كليد محافظ جان ارسال مي شود
با يك بررسي كوچك مي توان به اين نتيجه رسيد كه بزرگترين دليل اصلي در به وجود امدن صدمات شديد و خسارت هاي مالي و حوادث شديد و تلفات جاني به خصوص در مراكز تجاري و اداري و مناطق مسكوني و حتي مجتمع هاي عظيم صنعتي بي توجهي به مسائل ايمني در زمان استفاده از برق است.پس براي ايمني بيشتر و همچنين محافظت از جان انسان ها در برابر خطرات برق گرفتگي و همچنين جلوگيري از اتش سوزي در تمام مناطق مسكوني و تجاري و صنعتي ، از كليد محافظ جان استفاده مي شود.
و همچنين از ديگر ويژگي هاي كليد محافظ جان مي توان از محافظت از افراد در برابر تماس مستقيم و غير مستقيم با برق و جلوگيري از نشتي هاي جريان الكتريسيته و محافظت از دستگاه ها و تجهيزات صنعتي نام برد.
كليد محافظ جان بر اساس نوع حساسيت به دو دسته خانگي و صنعتي دسته بندي مي شود.
اميدوارم اين مطلب مورد توجه شما عزيزان واقع شده باشد . جهت اطلاع كليه كاربران وبسايت ايندوكوپ ؛ شما ميتوانيد مطالبي مرتبط پيرامون فيوز مينياتوري را از وبسايت ايندوكوپ مطالعه فرماييد .
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۶ مهر ۱۳۹۴ساعت:
۰۵:۰۵:۲۹ توسط:ماهان وب موضوع:
به اين دليل كه يك جريان 0.5 امپري امكان اين را دارد كه باعث شود يك اتش سوزي اتفاق بيوفتد ، كليد محافظ جان مي تواند جريان هاي نشتي را تشخيص دهد و جريان ورودي را قطع كند و مانع از اتفاق افتادن يك اتش سوزي شود.
همچنين با توجه به اينكه در صورت اتفاق افتادن يك جريان نشتي در بدنه يك وسيله برقي و يا سيستم و روش برق كشي و سيم كشي يك ساختمان ، با گذشت زمان اين جريان نشيتي بيشتر خواهد شد و احتمال اينكه سيستم سيم كشي و برق ساختمان بسوزد و يا احتمال سوختن ان وسيله برقي وجود دارد لذا با استفاده از كليد محافظ جان مي شود از سوختن سيستم سيم كشي ساختمان و يا سوختن وسيله برقي جلوگيري كرد. پس با اين شرايط مي توان كليد محافظ جان را عاملي براي صرفه جويي در مصرف برق و جلوگيري از به هدر رفتن انرژي و برق دانست.
با توجه به كاهش در از بين رفتن انرژي الكتريكي و برق مصرفي در صورت استفاده از كليد محافظ جان ، استفاده از اين كليد صرفه جويي اقتصادي و حفظ ثروت هاي ملي را نيز در پي دارد.
كليد محافظ جان در دو نوع و سه تيپ عرضه شده است كه يك مدل ان به صورت دو پل است كه براي مدار هاي تك فاز قابل استفاده است و ديگري مدل چهار پل مي باشد كه براي مدار هاي 3 فاز مورد استفاده قرار ميگيرد.
كليد محافظ جان تيپ AC كه قابليت اين را دارد تا جريان نشتي به شكل موج هاي متناوب AC را تشخيص دهد كه هم به صورت دو پل و هم به صورت چهار پل مورد عرضه قرار گرفته است و داراي ولتاژ 200 الي 400 ولت است.
نوع ديگر كليد محافظ جان ، كليد محافظ نشتي تيپ A است كه ميتواند جريانات نشتي با شكل موج هاي متناوب AC و مستقيم پالسي DC را تشخيص دهد، اين مدل هم در دو مدل دو پل و چهار پل عرضه شده است و داراي ولتاژ كاري بين 200 الي 400 ولت مي باشد.
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۶ مهر ۱۳۹۴ساعت:
۰۵:۰۳:۴۲ توسط:ماهان وب موضوع:
براي نصب كليد محافظ جان توجه به برخي از قوانين و استاندارد هاي جهاني ضروري مي باشد كه به ان ها اشاره مي كنيم :
1.بايد با يك امپر متر مخصوص قبل از نصب كليد محافظ جان مقدار نشتي جريان ها را در مداري كه بايد كليد محافظ جان را بر نصب كنيم اندازه ميگيريم ، اگر مقدار جريان نشتي كه امپر متر نشان مي دهد از 2 درصد بيشتر باشد بايد بعد از اينكه نشت را شناسايي كرديم و نشت ان را برطرف نموديم، در ان صورت كليد محافظ جان را نصب مي كنيم . البته امكان دارد نشتي به وجود امده در مدار بين فاز و زمين باشد ، يا بين نول و زمين باشد و حتي امكان دارد كه بين فاز و نول هاي اين مدار با فاز و نول هاي مداري كه در نزديكي ان است باشد كه در صورت وجود هر كدام از اين حالت ها كليد محافظ جان به شكل خودكار جريان مدار را قطع مي كند.
2.در سيستم هايي كه به به صورت تك فاز هستند ، دو سيم فاز و نول وجود دارد و در سيستم هايي كه به صورت سه فاز هستند نيز چهار سيم وجود دارد كه سه فاز است و يك نول كه اين ها بايد به ورودي كليد و خروجي كليد محافظ جان وصل مي شود .
3. در جه هاي محافظت كليد محافظ جان براي جلوگيري از اتصال و يا ورود هر نوع جسم خارجي برابر با 40 اي پي بايد باشد .
4.ترمينال هاي ورودي و خروجي كليد محافظ جان به امپر كليد ها براي كابلي كه بيشترين قطر را دارد و يا سيم ها در نظر گرفته شده است و بابت اين قضيه هيچ گونه مشكلي وجود نخواهد داشت .
كليدهاي 2پول در سيم هاي نول با علامت N مشخص مي شود و سيم هاي فاز با حرف L مشخص مي شوند و به ترمينال از قبل تعيين شده وصل مي شوند.
اين امكان نيز وجود داره كه از كنتكت هاي كمكي به همراه كليد محافظ جان استفاده كرد.
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۶ مهر ۱۳۹۴ساعت:
۰۵:۰۲:۵۴ توسط:ماهان وب موضوع: